Arkitekttegnede typehuse

lavenergihus - oneroom.jpg
 
 

Typehus

Når familien skal flytte er det oftest en stor beslutning. Oftest har beslutningsprocessen været lang. Måske flytter man ud af en lejlighed eller en bolig, der har vist sig at være lidt for beskeden som årene er gået. Børnefamilier med ældre børn har bestemt brug for den ekstra plads, som et større hus ville kunne byde. Et nyt hjem betyder tilmed et nyt kapitel i livet for hele familien. Selvom det er en stor omvæltning, kan det vise sig at være den bedste investering, som man overhovedet har kunne gøre sig. Det er ikke nogen nem begivenhed at flytte. Man så vel helst, at man havde fundet drømmehuset fra starten af, og kunne leve deri resten af livet. Men lettere utopisk er tanken om, at man kunne tage sådan et valg fra starten af. Man kan bruge alle døgnets vågne timer på at søge efter en lidt bedre mulighed for familien på boligmarkedet, men der er næppe grund til at lede længere.

oneroom tegner og opfører arkitekttegnede typehuse med et typehuskoncept, der er bygget op omkring ét rum – gerne et stort lyst opholdsrum. Med oneroom-konceptet fokuseres der på lys, rummelighed og fleksibilitet i indretningen. Husets kerne vil være omdrejningspunktet. Denne vil bestå af køkken, bad, bryggers, en trappe til overetagen, hvis sådan én haves, og typisk en indbygget brændeovn. Der sigtes efter at skabe en nyfortolkning af enfamiliehuset i et rummeligt, arkitekt-tegnet typehus af moderne standard. Tilmed fokuseres på miljøvenlighed og lavt energiforbrug, når det kommer til selve boligen.

Hvad er et typehus?

Et typehus er ofte et arkitekttegnet parcelhus – typisk i 1 til 1½ plan. Idéen med typehuse før i tiden var, at en arkitekt kunne tegne en skabelon (eller flere) til et hus, som så kunne masseopføres således, at det ville være nemmere og billigere for boligkøbere at vælge og nybygge et hus. Det ville ligeledes være mere belejligt for byggefirmaet at opføre husene, da man ville samle en masse empiri ved at genopføre endnu et hus af samme slags. Idéen med typehuse blev da, at man kunne vælge den ydre ”skal” af huset, som ville blive lavet efter en skabelon, men hvordan huset skulle se ud inden i, kunne man mere eller mindre selv være med til at arrangere. Typehuse er derfor ikke unikke uden på som specialtegnede huse er det, men man ville altså være i stand til vælge, hvordan huset cirka skulle se ud indeni – og på samme tid holde prisen relativt lav.

Dette gjorde naturligvis, at typehuse blev et utroligt populært valg i Danmark i midten af 1900-tallet. Og selvom denne slags huse var faldet en smule i popularitet sidst i 1900-tallet, fordi mange fandt det mindre attraktivt at vælge sin nye bolig ud fra et katalog med allerede tegnede typehuse, så er denne tendens begyndt at vende igen. Der er netop en stigning i efterspørgslen på disse huse, da man i branchen har formået at nytænke hele idéen omkring et typehus.

Hvorfor vælge et typehus fra oneroom?

Nytænkningen hos oneroom ligger i selve konceptet omkring, hvordan typehuse bør se ud i dagens Danmark. Arkitekten bag onerooms typehuse er Bjarne Frost, som har ladet sig inspirere af, hvordan man i dag bygger idræts- og industrihaller. Hele idéen var ét stort åbent rum, der dannede rammerne for signaturhuset hos oneroom. Typehuse efter vores koncept laves uden bærende vægge inde i huset. Således er det altså i ydervæggene, der ligger store spær, som kan holde byggeriet oppe. Dette giver en rummelighed og en fleksibilitet til indretning af det indvendige hus, som man ikke ser andre steder. Et typehus fra oneroom laves med fokus på én familie. Typehuset vil bygges op omkring ét stort fællesrum, der udgør ’husets kerne’. Denne kerne vil som nævnt indeholde bad, køkken, bryggers og lignende, og vil typisk være placeret cirka i midten af huset. Oven på denne kan der være placeret et etagedæk for at benytte pladsen, da huset ift. konceptet bygges med højt til loftet. Værelserne i huset kan ligeledes have hemse, så man udnytter den store mængde plads under taget bedst muligt.

At vælge et typehus fra oneroom vil sige at vælge den gode investering med henblik på familiens fremtid. Ikke nok med at et oneroom typehuse er arkitekttegnet og opføres i tæt samarbejde med arkitekten for at få kundens unikke behov dækket bedst muligt, så giver onerooms unikke koncept, med ét stort fællesrum og værelser til alle, også en utrolig god balance for en harmonisk hverdag for enhver familie. Og som en bonus opføres alle typehuse med et fokus på lavt energibehov. Så ikke nok med at fremtiden for familiens drømmehjem sikres – vores miljømæssige fremtid sikres ligeledes!

Vi bygger det moderne typehus

oneroom bruger kun solide og holdbare kvalitetsmaterialer til alle typehuse uanset størrelse. Samtidig vil det arkitektoniske udtryk i oneroom-konceptet sikre dig et lyst hjem med højt til loftet, hvor der er plads til hele familien i et moderne og nytænkt typehus, der aldrig vil falde i ét med alle de andre huse i kvarteret.

Vi kan tilbyde et individuelt hjem tegnet i samarbejde med tegnestuen Bjarne Frost Design Office. Hos os kan du være sikker på professionelt udførte projekter, kvalitetshuse og sågar faste priser, uanset hvilket slags hjem du drømmer om. Hele arkitekturen vil stråle af nyhed, og være et moderniseret bud på et nutidigt og anderledes hus for dig og familien.

Hvis du er klar til at indstille boligjagten, og flytte familien ind i jeres kommende drømmehjem, er du naturligvis velkommen til at kontakte os. Vi står parat til et uforpligtende møde, en fremvisning, eller en telefonsamtale såfremt du sidder med nogle spørgsmål. Du kan også tage et kig på vores nuværende projekter, og lade dig inspirere til din næste boligdrøm.